Share

Waarom printer onderhoud belangrijk is bij leasen

Een printer leasen is een aantrekkelijke optie voor bedrijven die graag willen weten waar ze aan toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan voorspelbare kosten en reparatie onderhoud. Zo zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het leasen. Het onderhoud van een printer kan bestaan uit het schoonmaken hiervan, maar ook uit het vervangen van onderdelen, het controleren van afdrukkwaliteit en het uitvoeren van software-updates.  Voor reparaties kun je vaak terecht bij de leasemaatschappij die een monteur zal sturen. Een aantal dingen van printeronderhoud kan je zelf uitvoeren.

 

Tips voor printeronderhoud

Voor printers is het belangrijk dat je het eens in de zoveel tijd onderhoudt. Dit zorgt er namelijk voor dat de printers goed blijven werken en een optimale afdrukkwaliteit behouden. Hier zijn een aantal tips hoe je een printer kan onderhouden. 

  1. Vervang de inktcartridges op tijd. De inktcartridges raken leeg en hebben maar een beperkte levensduur. Wanneer je de inktcartridges op tijd vervangt, kun je voorkomen dat de printer beschadigd raakt en de afdrukkwaliteit vermindert. 
  2. Zorg er ook voor dat je de juiste inktcartridges hebt. Er zijn vele soorten printers en cartridges, en niet alles is universeel. 
  3. Haal af en toe de stof, vuil en papierresten uit de printer. Dit kan zich namelijk gaan ophopen. Het beste om hem schoon te maken is met een droge doek of een zachte borstel. 
  4. Het is goed om af en toe de papierlade te controleren. De lade moet goed gevuld zijn en het papier moet er op de juiste manier in liggen. 
  5. Het is mogelijk om testafdrukken uit te voeren. Met deze testafdrukken kun je problemen met de afdrukkwaliteit opsporen. 
  6. De software van de printer moet up-to-date blijven. Zo kan de printer optimaal werken en kunnen eventuele problemen opgelost worden. 

 

Voordelen van een printer leasen

Een printer leasen heeft veel voordelen die het overwegen waard zijn wanneer je op zoek bent naar een printer. Zo heb je voorspelbare kosten: je betaalt een vast bedrag per maand, en je weet wat je hiervoor krijgt. Wanneer je een printer koopt ben je een groot bedrag in één keer kwijt. Bij het leasen van een printer gaat dit over een wat langere tijd, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan voor andere investeringen binnen het bedrijf. Sommige contracten bieden upgrades aan, zo kun je upgraden naar een nieuwer model met de nieuwste technologie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verouderde apparatuur.  

Ook over reparaties hoef je je geen zorgen te maken. Bij veel leasecontracten zitten reparaties inbegrepen. Dat betekent dus ook dat je geen extra kosten hebt als er iets misgaat met de printer. Bij het leasen van een printer kun je aan het einde van het contract de printer terugsturen naar de leasemaatschappij. Zo draag je bij aan het verminderen van afval, wat weer milieuvriendelijker is.You may also like...