Share

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een profielwalsen serviceprovider

Profielwalsen is een techniek die vakmanschap, creativiteit en innovatie samenbrengt om unieke metalen profielen te creëren. Van onderdelen van bruggen, tot aan onderdelen voor vliegtuigen, dit proces wordt vaak gebruikt in verschillende industrieën. Niet alleen het experimenteren met nieuwe vormen, structuren en functionaliteiten is wat veel bedrijven trekt om het eens te proberen… Ook het feit dat er een efficiënt materiaalgebruik ontstaat spreekt de industrieën aan. Er is een stuk minder verspilling van materiaal, omdat het buigen en vormgeven materiaal bespaard. Dit maakt dat profielwalsen ook nog eens duurzaam is! Maar wat is het nou precies? Je leest het hier. 

Wat is het

Profielwalsen is een proces waarbij een metalen plaat wordt gevormd en geboden door middel van een machine. Door het gebruik van rollen met specifieke profielen wordt het metaal geleidelijk aan vervormd en gebogen. Door dit proces kunnen er complexe en nauwkeurige vormen worden ontwikkeld die essentieel zijn in verschillende sectoren. Je vind het bijvoorbeeld terug in de luchtvaart, de scheepsbouw, de auto-industrie en de bouw. Door geavanceerde technologieën kunnen profielwalsmachines op opdracht werken. Zo kunnen profielen volgens de eigen ontwerpen van klanten geproduceerd worden. Dit proces is toe te passen op verschillende profielen, zoals buizen, U-profielen, T-profielen en hoekprofielen. Het wordt vaak toegepast in de constructie van gebouwen, voertuigen, meubels, industriële apparatuur en bruggen. Met de juiste rollen en instellingen kunnen ontwerpers unieke en complexe vormen creëren. Ontwerpers zijn zo in staat om opvallende producten en constructies te ontwikkelen die anders niet mogelijk waren geweest. Deze ontwerpen kunnen bijvoorbeeld toegepast worden in de bouw, voor leuke elementen in de architectuur. 

Overwegingen bij profielwalsen

Wanneer je van plan bent om profielwalsen toe te passen zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Van nauwkeurigheid tot materiaalkeuze, hier is een lijstje met zaken waar je op moet letten: 

  • Ontwerp: bedenk het juiste profiel voor het gewalste materiaal. Weet wat je wilt plaatsen op het materiaal en zorg ervoor dat het geschikt is om te kunnen walsen.
  • Specificaties: zorg dat je afmetingen, toleranties, bochten en hoeken weet voordat je gaat profielwalsen. Het ontwerp dat je hebt, moet wel realistisch zijn en gemaakt kunnen worden. 
  • Materiaalkeuze: er is de mogelijkheid tot het walsen van verschillende soorten materialen. Ieder heeft zijn eigenschappen waardoor je onderzoek moet doen naar wat jouw gewenste eindresultaat vereist. Moet het sterk zijn, of goed te vormen? Je kan denken aan staal, aluminium, koper en roestvrij staal. 
  • Machinecapaciteit: voordat je gaat profielwalsen moet je er zeker van zijn dat de machine het gewenste profiel kan walsen. De machine moet geschikt zijn voor het gewenste materiaal en de afmetingen moeten passen. 
  • Kosten: beslis of je een enkele keer gebruik maakt van profielwalsen, of dat je vaker gebruik maakt van dit proces. Hoe vaker je er gebruik van maakt, hoe kostenefficiënter. 
  • Kwaliteit: om er zeker van te zijn dat je materiaal een goed profiel heeft gekregen kun je het checken door middel van inspecties, metingen en verschillende soorten testen. 
  • Samenwerken: Om het materiaal te walsen met het beste profiel, van hoge kwaliteit is het slim om samen te werken met professionele bedrijven. Zij hebben de expertise en faciliteiten om aan jouw eisen te voldoen.

You may also like...