Share

Autowasstraat in Dordrecht: Je Auto in Topconditie

Met de winter voor de deur is het tijd om je auto een goede schoonmaakbeurt te geven. De temperaturen worden kouder, er is meer regen op komst en dat vraagt wat extra aandacht voor je auto. Door er goed voor te zorgen, draag je hem de winter door en kan hij er in de lente weer goed tegenaan! Het begint met een grote schoonmaakbeurt. Dit kan je met de hand doen, maar er is ook een duurzamere oplossing! Neem je auto bijvoorbeeld eens mee door de autowasstraat in Dordrecht. Nu denk je misschien, hoe is een autowasstraat nou duurzaam? In dit blog lees je waarom het duurzamer is dan met de hand wassen, en hoe je je auto in topconditie houdt! 

Je auto in topconditie

Om je auto in topconditie te houden moet je hem regelmatig wat aandacht geven. De vogelpoep, de insectenresten, het vuil en alle andere verontreinigingen moeten toch echt goed verwijderd worden. Dit is om de buitenkant van de auto te beschermen, het gaat dan om de lak, het waardebehoud, slijtage en het voorkomen van schade. Goed onderhoud voor je auto gaat ook om het interieur. Ook hier moet aandacht aan besteed worden. Het kan zijn dat er etensresten, kruimels, vloeistoffen of andere rommel in de auto liggen die er niet thuishoren. Het opruimen van deze spullen zorgt ervoor dat de staat van de auto weer beter is. Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat er schade aan het interieur ontstaat door rondslingerende rommel. De ramen en spiegels van de auto gebruik je elke keer weer. Dus ook deze moeten in topconditie zijn. De buitenkant kan worden schoongemaakt door de wasstraat, maar het is ook belangrijk om de binnenkant schoon te maken. 

De autowasstraat in Dordrecht

Als je in de buurt woont is het ideaal om je auto even langs de autowasstraat in Dordrecht te brengen. Hier maken ze jouw auto tiptop in orde, klaar voor de winter. Deze autowasstraat is geautomatiseerd. Dit betekent dat het een wasstraat is waar het wassen van de auto geheel automatisch gebeurt. De auto komt op een transportband te staan, waardoor jouw auto door een grote ruimte heen wordt gereden. Tijdens deze ronde wordt de auto gewassen door machines. De machines bestaan vaak uit borstels en doeken die met zeep langs de auto gaan. Daarna wordt de auto langs sproeiers gebracht die de auto weer zeep vrij maken. De auto wordt zelfs na het sproeien nog een keer schoongemaakt met water om de achtergebleven zeepresten te verwijderen. Daarna volgt een grote luchtdroger zodat de auto niet vol watervlekken opdroogt. Dit allemaal wordt gedaan door machines en computers. Er zijn vaak verschillende programma’s die een auto kan ondergaan. Zo zijn er ook extra toevoegingen zoals waxbehandeling, velgenreiniging en zelfs de onderkant van de auto kan gewassen worden! Je auto wassen in de autowasstraat is duurzamer dan met de hand wassen. Dit komt doordat de autowasstraat allerlei handige trucjes gebruikt, zoals het opvangen, zuiveren en hergebruiken van water! 

You may also like...